Om Duo al Dente

Duo al DenteRenæssance- og barokmusik for blokfløjte og lut

Datidens instrumenter og nutidig spilleglæde

Besætningen lut og blokfløjte egner sig rigtig godt til intime musikscener. Derfor finder du os ofte i private hjem, små koncertsale og ved kirkekoncerter, hvor vi spiller smilende, glad og intens kammermusik.

Med datidens instrumenter og nutidig spilleglæde skaber vi varm stemning i koncertrum af alle størrelser.

Kammermusik og kærlighedKærlighed og kammermusik

Gennem de sidste 20 år har vi haft bredbåndsforbindelse – altså musikalsk set. Vi har i duoen dedikeret vores liv til sammenspil og til et skønt repertoire. Det har ført os på musikalske rejser med spilleglæde og kærlighed i bagagen.

Spilleglæde – fordi instrumenterne og musikken er vedkommende og udfordrende.

Kærlighed – ja, sådan er kammermusik.

Duo al Dente - kirkekoncertErfarne musikere med internationale priser og pæne ord på vejen

Vi har som duo markeret os stærkt  i dansk musikliv gennem hundredvis af engagementer og anmelderroste CD-indspilninger.

Vi er uddannet på konservatorier i Danmark samt i London og Leipzig, og som duo har vi høstet flere priser ved internationale musikkonkurrencer.

Kirsten Lund JensenKirsten Lund Jensen, blokfløjte

Fascinationen af blokfløjten og den historiske musik er Kirsten Lund Jensens drivkraft, og hun er en musiker i konstant bevægelse. Kirsten Lund Jensen er en særdeles aktiv koncertgiver både som renæssance- og barokmusiker, og hun leder ofte kurser med tidlig musik som speciale.

Kirsten Lund Jensen grundlagde sin professionelle løbebane på Det Jyske Musikkonservatorium og fortsatte herefter på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Dette studium afsluttedes med diplomeksamen i 1995. Siden studerede hun i solistklasse hos prof. Robert Ehrlich på Hochschule für Musik und Theater i Leipzig, hvorfra hun afsluttede med Konzertexamen i 2003.

Per Weile BakPer Weile Bak, lut og theorbe

Gennem sin karriere som lutenist har Per Weile Bak medvirket i talrige konstellationer som solist og kammermusiker. Han har optrådt i radio og TV og er desuden en erfaren kulturformidler og underviser, der ofte leder kurser i renæssance- og barokmusik.

Fascinationen af lut-instrumenternes farverige klangverden greb Per Weile Bak sidst i 1980’erne.

Som den første blev han bevilget et hovedfagsstudium i lut på Det Jyske Musikkonservatorium, og diplomeksamen i 1993 suppleredes med studier hos prof. Jakob Lindberg.

Siden har Per Weile Bak som renæssance- og barokmusiker besøgt alle egne af Danmark samt Tyskland, England og Sverige. Per optræder også som bassist i duoen Hans Henning & Bak 

KoncertforedragAl dente – et italiensk madudtryk

Det italienske udtryk ”al dente” betyder ”til tanden” og beskriver det perfekte øjeblik, hvor pasta nænsomt er kogt mør, men stadig har en fast kerne. En varsom tilberedning der efterlader pasta bidefast og sprød.

Lut theorbe lute theorboHvad er en theorbe?

Theorben er lutfamiliens svar på en albatros. Theorben er sammen med ærkelutten de længste og dybeste basmedlemmer af lutfamilien, og der skal et godt vingefang til for at håndtere dem.

– Er blokfløjten så musikinstrumenternes svar på en gråspurv? – Nej, her insisterer Kirsten på, at svaret må være en nattergal, der ligeledes lyder så smuk bag sit beskedne ydre.


Empty section. Edit page to add content here.