Repertoire og samarbejder

Repertoire og samarbejder:
Duo al Dente: Historisk atmosfære med nutidig charme
Løvendahls Galej: Barokkvartet
Søren Ruby og Duo al Dente: Oplæsning og musik
__________________________________________________________

Duo al Dente: Historisk atmosfære med nutidig charme

Duo al Dente Renæssance og barokmusikEt varieret repertoire er karakteristisk for duoens koncertprogrammer. Diversitet, intensitet og melodisk charme er alle nøgleord for Duo al Dente.

Vores repertoire tager afsæt i musikken fra 1500-1700-tallet tilsat nutidig charme. Vi spiller både musik fra reformationen, dansemusik fra renæssancen og baroksonater af komponister som G.F. Händel og J.S. Bach. Vi ynder også at finde knap så kendte komponister frem, hvis musik fortjener at blive belyst. Så navne som Babell og Baron kan du også finde på vores koncertprogrammer.

Irlands nationalkomponist Carolan

Duo al Dente har i mange år været fascineret af komponisten Turlough O’Carolan – en af de største personligheder i barokkens Irland. Carolan havde en sjælden evne til at skrive både populære og langtidsholdbare melodier, som aldrig lader publikum i tvivl om hans folkelige musikalske rødder.

Carolans musik klæder vores koncerter med en charmerende blanding af irsk bittersødme og italiensk generøsitet.

 – Og det med nutidig charme?

Nutidig, idet vi ofte tilfører melodier med mere moderne tone, og kendt musik fra senere århundreder sniger sig gerne ind i koncerten.  Så til tider bliver programmet krydret med en melodi af Sting, Kai Normann Andersen eller af ensemblets lutenist Per Weile Bak.